Tech hírek a világból

A Dropbox for Business új funkciókkal bővül a közeljövőben, amivel a nem titkolt cél a mintegy négymillió céges felhasználó átcsábítása az üzleti csomagok felé, ezzel visszavágva a versenytársaknak. Az üzleti felhasználók igényeihez alkalmazkodva a Dropbox új szerkesztési szabályokat tesz lehetővé; pl. a megosztott mappákban lévő dokumentumoknál az egyes felhasználók jogosultságai részlegesen módosíthatók lesznek. Ezzel a már régen várt funkcióval megelőzhető a dokumentumok véletlen törlése, valamint az illetéktelenek általi szerkesztés is. A megosztott dokumentumokhoz ezentúl jelszavas hozzáférés is előírható, ami időben is korlátozható. További újításként megérkezik a Dropbox nagy fejlesztése is, a várva várt teljes szöveges keresés is.

enslogo

Egy éven belül 1700 alkalmazottjának mond fel a Magyar Telekom a kiadásainak csökkentése érdekében. A munkatársak létszámának csaknem 10%-os leépítésével 15 milliárd forintot spórolnak meg a következő két évben. Indoklásuk szerint a “külső környezet, a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős verseny” miatt van szükség az elbocsátásokra. Számításaik szerint ugyanis “a karcsúbb szervezet a menedzsment álláspontja szerint rugalmasabban képes majd a versenypiaci kihívásokhoz alkalmazkodni, és valódi online vállalatként működve megfelelni ügyfelei igényeinek“.

enslogo

Szegedi egyetemisták is bejutottak a Microsoft Imagine Cup innovációs világversenyének döntőjébe, s így Seattle-ben versenyezhetnek az 50 000 dolláros fődíjért. A fiatalok kifejlesztettek egy Tep névre hallgató okostelefonos alkalmazást, amit összefoglalni a Runkeeper + Tamagocsi képlettel lehet a legegyszerűbben. Az alkalmazás lényege, hogy edzéssel lehet pontokat gyűjteni, ebből pedig virtuális élelmet venni egy a telefonunkon lévő zsiráfnak. A mechanizmus szerint ha lusták vagyunk futni – tehát nem pörögnek a kilométerek -, az éhes állatot nem tudjuk megetetni, és az ezt okozó “bűntudat” hatására felkelnek az emberek a tévé elől, és elkezdenek sportolni. Az Imagine Cup verseny három kategóriájában – játék-, innováció- és világ-állampolgárság – több mint 100 000 versenyző indult, a szegedi egyetemisták az innováció kategória legjobb 11 csapata közé jutottak be, a döntő jövő héten lesz. A programból egyelőre csak a bétaverzió van kész, a végleges Tep várhatóan idén decemberben fog megjelenni Windows Phone-ra és Androidra, az iOS pedig csak 2015 első felében várható.

Megosztás: