Innomax díjazottak lettünk

Idén hatodik alkalommal hirdette meg az Invitel az Innomax pályázatát, melyen minden hazai vállalat megmérethette magát. A korábbi évek sikerén felbuzdulva ismét elindultunk, ez alkalommal azonban egy kicsit elrugaszkodtunk az informatika világából. És hogy mivel is indultunk?

Valószínűleg nem sokan tudjátok, de az internetes szolgáltatások, webfejlesztések és üzemeltetés mellett immár a méréstechnika is megtalálható az E.N.S. Zrt. portfóliójában. De hogyan jutottunk el idáig? Balázs és Gábor szülei külön-külön több szabadalmaztatott méréstechnikai és mechanikai megoldást fejlesztettek ki, amelyekhez a mai napig nem nyúlt a szakma. Mint a következő generáció képviselői, a meglévő eszközök következő nemzedékének fejlesztését tűztük ki célul. Ezeket azonban nem egyszerűen továbbvinni szerettük volna, hanem a mai, modern technológián alapulva teljesen újragondolni és összekötni azt az informatikával. Ez most egy kicsit furcsának tűnhet, de mindjárt megértitek.

Idei pályázatunk címe: Penetronik, ahol a mezőgazdaság és informatika találkozik

1

A Penetronik egy olyan új generációs eszközcsalád első tagja, mely a talaj különböző változóit méri, nevezetesen talajnedvességet és talajtömörséget. Életre hívását egy olyan hiány indukálta, melyre eddig sem nemzetközi szinten, sem a hazai piacon nem volt megoldás. Nagyon büszkék vagyunk erre, mivel a világon sehol máshol nem kapható olyan eszköz, mellyel mindkét érték egyszerre mérhető. Emellett a mért értékek 1%-os pontosságúak, mely a piacon kapható többi eszközzel összehasonlítva messze a legpontosabbnak bizonyult.

A hazai mezőgazdasági- és környezetvédelmi egyetemek, főiskolák, kutatóintézetek eszközünkkel számos tudományos eredményt értek el. Így az agrár szektor szereplői a PENETRONIK segítségével, a költségeik csökkentése mellett a termelés hatékonyságát is tudják növelni. A piacon elérhető eszközökkel ellentétben készülékünk nem csak adatokat, hanem komplex szaktanácsadás szintű információt is nyújt. Ehhez olyan webes felületet terveztünk, melynek segítségével könnyen meghatározható a szükséges talajművelés mélysége, valamint az öntözés mennyisége. Az adatok a modern adattovábbítási protolloknak köszönhetően akár azonnal felküldhetőek az online adatbázisba, így a mérés-elemzés-cselekvés időben igen közel került egymáshoz.

Ötletünket az Invitel is díjazta, a 107 induló közül a második helyezést hoztuk el az Innomax Hűség kategóriában. 

A piaci igényeket látva nem állunk meg itt, a Penetronik mellett további készülékek tervezése is folyik, illetve néhány prototípus már tesztelés alatt áll. Kövessétek blogunkat, ha kíváncsiak vagytok a folytatásra!

Addig is, ha érdekel a téma, esetleg úgy érzed, hasznos lenne számodra az eszköz, látogasd meg a Penetronik oldalát további információért!

Íme néhány kép az eseményről:

015

Az Innomax helszíne, az Öbölház

110

A korábbi évek tapasztalata ellenére most is nagy izgalommal álltunk a színpadra. Harsányi Levente – a díjátadó házigazdája – poénjaival próbálta oldani a hangulatot.

128

A 2015-ös év további InnoMax díjainak sorsáról ezúttal is rangos szakmai zsűri döntött: Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Peredy Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) stratégia és programtervező szakértője, Papp Péter a kancellar.hu elnöke, valamint a civil világ képviseletében Erős Antónia.

156

A díjátadó után egy finom ebéd várta a résztvevőket.

165

A képen Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax zsűrijének elnöke.

Megosztás: