Érdekességek, újdonságok az informatika világából

A legújabb tervei szerint az eddigiekkel ellentétben egy okostelefon nélkül használható okosórát fog piacra dobni a Samsung. Ezzel lehetne telefonálni, adatokat fogadni anélkül, hogy össze kellene kapcsolni a mobilunkkal. Az órába SIM-kártyát is lehet majd tenni, és tartalmazni fogja az okostelefonok alapvető funkcióit. A hírek szerint a Samsung saját fejlesztésű operációs rendszere, a Tizen fut majd az órán. Az ötlet egyébként nem új, próbálkozott már több cég is a karóramobillal, a Samsung sikere az újítástól függhet.

Minden felhasználónak jelszót kell cserélnie az eBayen, ugyanis az oldal felhasználói adatbázisait még hónapokkal ezelőtt feltörték. A támadást csak nemrég fedezték fel, és az ellopott adatok között feltehetően titkosított formában tárolt felhasználói jelszavak és személyes adatok is megtalálhatók voltak. A cég ezért a jelszavak cseréjét javasolja mind a 128 millió ügyfelének, különösen azoknak, akik hajlamosak azonos jelszavakat használni a különböző online felületeken.

A Millward Brown indexe szerint a tavalyi 40 %-os növekedés következtében jelenleg 159 milliárd dollárt tesz ki a Google márkaneve, ezzel letaszítva trónjáról az Apple-t, a keresőcég lett a legértékesebb márka a világon. A médiakutató cég szerint a Google-t többek között a kereskedelmi forgalomban még nem kapható sofőr nélküli autóval és okosszemüveggel kapcsolatos fejlesztései, valamint stratégiai partnercégei teszik vonzóvá. A BrandZ lista harmadik helyén egyébként az IBM, a negyediken pedig a Microsoft található, de a top 10-es listán szerepel a McDonald’s, a Coca-Cola és az Amazon internetes áruház is.

Megosztás: