Újdonságok az Apple-nél

Biztosak vagyunk benne, hogy közületek nagyon sokan várták a kedd este 7 órát. És hogy miért?

Az Apple szeptember 9-én este 7 órára jelentette be nagyszabású sajtóeseményét, melyen igen nagy bejelentésre készült. Az irodánkban is található néhány Apple rajongó, na meg persze olyan is, aki annyira nem rajong az almás telefonokért, azért mindkét fél kíváncsian várta, most mivel rukkol elő a cég. Bár elég sok információ kiszivárgott a keynote előtt, ez semmit sem csökkentett a várakozás izgalmából.

apple-wish-we-could-say-more-300x257

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus bejelentésével senkit sem ért nagy meglepetés. A kisebbik iPhone 4,7 hüvelykes, 750 x 1334 pixeles, a nagyobbik variáns pedig 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású képernyőt kapott. A készülék vastagságából is megpróbáltak a lehető legtöbbet faragni, 6,9 és 7,1 mm-rel igen légiesre sikerült. Az új külső mellett néhány ütős újdonságot is bemutattak: még jobb kamera, részletgazdagabb videófelvétel, erősebb CPU, hosszabb üzemidő… sokáig sorolhatnánk. Bár az előrendelés Amerikában már szeptember 12-n megkezdődik, kis hazánkba valószínűleg csak az év végén juthat el a készülék.

iphone

A másik nagy újdonság – melynek megjelenését már évek óta rebesgették  – az Apple okosórája, az Apple Watch. Két méretben, három színben és többféle óraszíjjal lesz elérhető, így mindenki megtalálhatja majd a neki tetsző változatot. A készülék iPhone-nal működik együtt, az iPhone 5-nél újabbi verziókkal. A márkanévhez hűen az már más gyártók által bemutatott (és így elvárt) funkciókon kívül számos újdonságot préseltek bele ebbe az apró eszközben. Például érzékeli az érintés erősségét, melyet a navigálás során ki is használhatunk. Teljes mértékben vízálló, így sportolás, nyaralás közben is bátran hordhatjuk. Kiemelték, hogy fitnesz eszközként is funcionál: érzékeli a pulzusszámot és méri a napi aktivitást és javaslatokat tesz ennek megfelelően. A Siri-nek köszönhetően válaszolhatunk az SMS-einkre és indíthatunk hívást vagy távolról exponálhatjuk vele a telefon kameráját. Aki már most szeretné látni és megvásárolni az eszközt, azt el kell keserítenünk, csak 2015 elejétől lesz elérhető, nálunk valószínűleg még később.

watch

Aki lemaradt az eseményről, utólag is visszanézheti a Keynote eseményeit: http://www.apple.com/live/2014-sept-event/

Nektek hogy tetszik az új iPhone és mit gondoltok az Apple Watch-ról?

Képek forrása: apple.com
Megosztás: