Hol tudod megnézni, mely domainek szabadok?

Saját honlapon gondolkodsz?

Kitaláltál egy szuper domain nevet, de félsz, hogy már foglalt?

Nem tudod, hol nézhetnél utána, szabad-e még az adott név?

Segítünk!domains-names

Ha .hu-ra végződő domain nevet szeretnél regisztrálni, akkor a www.domain.hu oldalon tudsz utánanézni, foglalt-e már az adott név. A site-ra belépve bal oldalon látható a menüsor. Itt ki kell választanod a Keresést, és már le is ellenőrizheted, hogy az általad preferált név elérhető-e. Itt egyébként további végződéseknek – például .co.hu, .info.hu stb. – is utánanézhetsz a gördítősávban a neked megfelelőt kiválasztva.

Ha .eu végződést szeretnél, akkor az www.eurid.eu-ra van szükséged. Az oldalon egyből megjelenik a keresőfelület. A „Check if your domain name is available” rész utáni keresőrészbe kell beírni a kérdéses domaint, és a Go-ra kattintás után már meg is kapjuk az „Available” (elérhető) vagy a „Not available for registration” (nem regisztrálható) választ.

A www.internic.com oldalon a nemzetközi végződéseknek tudsz utánanézni. A menüsorban található „Whois”-ra kattintva jelenik meg a keresőfelület.

Ha konkrétan egy országra szeretnéd leellenőrizni, hogy ott szabad-e még az általad kiválasztott domain, akkor érdemes az országvégződések saját whois oldalát felkeresned. Mire gondolunk? Például a .sk domain névnek a nic.sk oldalon, a .ro-nak a nic.ro oldalon tudtok utánanézni. Nem minden ország végződéseire tudsz így rákeresni, de érdemes így kezdeni a keresést.

Végül hanem akarsz több helyen keresgélni, de szeretnéd megnézni, mely végződések szabadok, akkor a who.is oldalt javasoljuk számodra, ahol a legtöbb végződést ellenőrizheted.

Ha szabad az adott domain név, akkor pedig keress minket bátran, beregisztráljuk neked; ha pedig foglalt, akkor segítünk egy számodra is megfelelő és még nem foglalt új nevet találni. Továbbá fontos tudnod, hogy ha a te neveden van regisztrálva egy másik cégnél egy adott domain név, de inkább velünk dolgoznál együtt, akkor bármikor át tudunk regisztrálni magunkhoz.

Megosztás: