Új innovatív termékünk a méréstechnika területén

Valószínűleg nem sokan tudjátok, de az internetes szolgáltatások, webfejlesztések és üzemeltetés mellett immár a méréstechnika is megtalálható az E.N.S. Zrt. portfóliójában. De hogyan jutottunk el idáig? Balázs és Gábor szülei külön-külön több szabadalmaztatott méréstechnikai és mechanikai megoldást fejlesztettek ki, amelyekhez a mai napig nem nyúlt a szakma. Mint a következő generáció képviselői, a meglévő eszközök következő nemzedékének fejlesztését tűztük ki célul. Ezeket azonban nem egyszerűen továbbvinni szerettük volna, hanem a mai, modern technológián alapulva teljesen újragondolni és összekötni azt az informatikával. Ez most egy kicsit furcsának tűnhet, de mindjárt megértitek.

Aquatronik

Aquatronik

Az Aquatronik elsősorban mezőgazdasági művelésre alkalmas talajok fizikai és vízgazdálkodási tulajdonságainak vizsgálatára szolgál. A készülék kézi működtetésű eszköz, amelynek segítségével mérhető nemcsak a termőréteg nedvességtartalma, hanem igény esetén annak hőmérséklete és sótartalma is.

A szonda fejlesztésénél hosszas tesztelés után választottuk ki azt a mérési elvet, amely a legjobb eredményt biztosítja különféle talajtípusok esetén is, a világ bármely részén. Így nem csak tájékoztató adatot szolgáltat, hanem elsősorban tudományos igényű mérésre tettük alkalmassá. A kitartó tesztelés eredményeképpen amérési pontosság 1%-on belüli, mely szinte egyedülálló a világon.

Új szoftveres megoldásokkal növeltük a hatékonyságot: a készülék kezelése egyszerűbbé és gyorsabbá vált. A piacon elérhető eszközökkel ellentétben készülékünk nem csak adatokat, hanem komplex szaktanácsadás szintű információt is nyújt. Ehhez olyan webes felületet terveztünk, melynek segítségével könnyen meghatározható a szükséges talajművelés mélysége, valamint az öntözés mennyisége. Az adatok a modern adattovábbítási protolloknak köszönhetően akár azonnal felküldhetőek az online adatbázisba és online szotfverünk segítségével részletesen kielemezhető akár távolról is, így a mérés-elemzés-cselekvés időben igen közel került egymáshoz.

A piaci igényeket látva nem állunk meg itt, a Penetronik és Aquatronik mellett további készülékek tervezése is folyik, illetve néhány prototípus már tesztelés alatt áll. Kövessétek blogunkat, ha kíváncsiak vagytok a folytatásra!

Addig is, ha érdekel a téma, esetleg úgy érzed, hasznos lenne számodra az eszköz, látogasd meg az Aquatronik oldalát további információért!

Megosztás: